21 Οκτ 2007

Πολύ Καθυστερημένο: η έκθεση Trauma Queen (τέλειωσε)

Δυστυχώς το μάθαμε πολύ αργά.
Χθές τέλειωσε η έκθεση Τrauma Queen που διοργάνωνε ο Χάρης Κοντοσφύρης.
Απο το δελτίο τύπου:
Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που πραγματεύεται την εμπειρία της ψυχικής οδύνης, ‘Trauma’, σε αντιπαραβολή με στοιχεία υπερβολής, χιούμορ, ειρωνείας και ελαφρότητας που πηγάζουν από τη έκφραση ‘Drama Queen’.

Το ‘TRAUMA QUEEN’ ιχνογραφεί εμπειρίες απελπισίας -αληθινές ή επινοημένες- που συνδέονται με ψυχικούς ή σωματικούς πόνους, προϊόντα ενδογενών ή εξωγενών ελλείψεων, διαστρεβλώσεων, περιορισμών.

Μέσα από την καλλιτεχνική εμπειρία, καταγράφει μορφές κοινωνικής αναπηρίας, ως εκφάνσεις μιας σύγχρονης παθογένειας που εξελίσσεται σε κυριολεκτική αναπηρία.
Σχετίζεται άμεσα με τη συνείδηση που αποκτούμε για την προσωπική μας αναπηρία, την απόγνωση, το φόβο και την ανασφάλεια που βιώνουμε σε καθημερινό επίπεδο μέσα στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες.
Έγραψαν γι αυτή:
ένα βλέμμα (καθημερινή, blog): χωρίς λεφτά, με χαρά.
Περιπλανήσεις: trauma queen

Blogged with Flock

1 σχόλιο:

Rec-memberX είπε...

Γειά χαρά, έπεσα πάνω σε αυτή την αναφορά και ήθελα έστω και καθυστερημένα να συμπληρώσω ότι η έκθεση Trauma Queen είναι έκθεση fair trade, το οποίο σημαίνει ότι δεν την έστησε ένας άνθρωπος αλλά μια ομάδα ανθρώπων που επωμίστηκε τα βάρη της παραγωγής στο βαθμό που αναλογούσε στον καθένα... Ο συντονισμός, η αρχική ιδέα και μεγάλο μέρος της χειρωνακτικής δουλειάς πιστώνονται στον Χάρη Κοντοσφύρη και τη Ζωή Παππά. Το όλο εγχείρημα άντλησε εν μέρει από την εμπειρία που έχουμε με την ομάδα Reconstruction και την περσινή παρέμβαση στην αγορά της Κυψέλης.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Mediterranean που φιλοξένησε την έκθεση, θα γίνει η παρουσίαση ενός καταλόγου με ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε σχέση με το εγχείρημα καθώς και άλλο υλικό. Θα ανακοινωθεί η παρουσίαση με δελτίο τύπου.

φιλικά,
ένας από τους "εργάτες" του Trauma Queen