22 Οκτ 2007

Ο.Ψ.Μ. (Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας)

Τί κάνουν οι ψυχολόγοι στο στρατό ξηράς και πως μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε...
από το : http://arxediamedia.blogspot.com/

Τώρα που η 07 Δ ΕΣΣΟ (301 σειρά) ετοιμάζεται να μπει στην κρεατομηχανή του ελληνικού στρατού, καλό είναι να γνωρίζει 2-3 πραγματάκια, που ενδεχομένως να της φανούν χρήσιμα σε κάποια φάση της φυτείας..

Το πιο βασικό από όλα είναι τα πιτσιρίκια να μην πάνε ποτέ στρατό. ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ. Κάντε ότι μπορείτε. Φορέστε περούκες, τακούνια, ζαρτιέρες, αφήστε απαλά το στριγκάκι να φαίνεται πάνω από το τζιν και όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα για εσάς. Αν πάλι δεν είστε σε αυτή τη φάση και είστε αρτιμελείς και υγιειής, μην το παίξετε βαριά άρρωστοι, γιατί θα σας πάνε στο 401, θα δουν ότι δεν έχετε τίποτα και μετά μάλλον θα σας γαμήσουν. Για όλους εσάς τους καλλιτέχνες, τους ανήσυχους, τους μορφωμένους, τους πάνω από 25, αλλά και όλους τους άλλους η μαγική λέξη είναι Ο.Ψ.Μ (Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας). Η ΟΨΜ αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, όλοι βρωμοφάνταρα, όχι μόνιμοι κτλ, που όταν δεν είναι χοντροβύσματα, συνήθως δείχνουν ενδιαφέρον για αυτόν που θέλει να φύγει και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν. Η ΟΨΜ είναι ο μοναδικός χώρος στο στρατόπεδο, όπου θα βρεις μια ζεστή αγκαλιά, κατανόηση, αγάπη και κάνα ουισκάκι άμα λάχει. ΟΨΜ έχουν όλα τα κέντρα κατάταξης και οι περισσότερες μονάδες. Επειδή κανένας εκτός από τους ΟΨΜάδες δε γνωρίζει την ύπαρξή τους, μπορείτε απλά να τους αναζητήσετε ώς "Θέλω να μιλήσω με τον ψυχολόγο".


Κινηθείτε έξυπνα και γρήγορα. Όλα πρέπει να γίνουν την πρώτη μέρα κατάταξης. Τότε +τοις άλλοις, μιλάτε και με τον ψυχολόγο. Αυτός κρατάει ένα αρχείο με τον κάθε έναν που βλέπει. Στο τέλος τσεκάρει τις χοντρές περιπτώσεις, τις καλέι στη συνέχεια για επανεξέταση και με τη συναίνεση του νεοσύλλεκτου, τον στέλνει στο 414 στρατιωτικό ψυχιατρείο, όπου με συνοπτικές διαδικασίες δικαιούται ως και 2 χρόνια αναβολή, ανεξάρτητα με το αν έχει εξαντλήσει την αναβολή του από σπουδές κτλ. Ο ΟΨΜής αυτό που θέλει να ακούσει από εσάς, για να σας στείλει σπίτι σας, είναι ότι στο παρελθόν σας παρακολουθούσε ψυχίατρος, έχετε κρίσεις πανικού που και που, αγοραφοβίες, παλιά είχατε πιει και ένα μπάφο, but the most important of all is SUICIDE. Για κάποιο λόγο είναι όλοι χεσμένοι. Αν πείτε ότι ίσως και να αυτοκτονήσετε εδώ μέσα, φύγατε αμέσως. Αν πείτε ότι είχατε κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα στο παρελθόν, φύγατε και πήρατε και μια μπανάνα δώρο. Αν πείτε ότι κάνατε μια επιτυχημένη απόπειρα στο παρελθόν τότε BINGO, φύγατε (μάλλον με ελικόπτερο) και είστε και οι προσωπικοί μου ήρωες!! Απαραιτήτως χτυπήστε και μια τσιγαριά σε εμφανές σημείο του χεριού σας και αν γουστάρετε και μια ξυραφιά δεν πάει χαμένη. Οικονομικά προβλήματα, χωρισμένοι γονείς, γκόμενα που σε παιδεύει βοηθάνε πολύ. Μη δώσετε έμφαση στους μπάφους. Η αναβολή θα λέει, το μπούλο ο νεοσύλλεκτος "πάσχει από χρήση ναρκωτικών¨και είναι μαλακία. Προτιμήστε τα υπόλοιπα, που προκαλούν απλές "αγχώδεις εκδηλώσεις σε έδαφος κοινωνικών παραγόντων". Μην το παρακάνετε βέβαια και καταλήξετε με κάνα ζουρλομανδύα..


Μη φανταστείς ότι θα φύγεις αμέσως. Πρώτα θα τελειώσει η κατάταξη που διαρκεί 3 μέρες και μετά θα ασχοληθούν με σένα. Παίζει βέβαια να χεστούνε πάνω τους και να σε διώξουν πριν καν τους μιλήσεις. Βασικά δεν υπάρχουν κανόνες. Αν δεις ότι αργούν, πήγαινε εσύ σε αυτούς, ξανά και ξανά και ξανά. Αν και δε νομίζω. Αν το χεις παίξει αυτοκτονικός δεν το ρισκάρουν.


Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν καθόλη τη θητεία. Αν διαλέξεις να υπηρετήσεις, αλλά σε κάποια φάση θέλεις αναβολή, μέσω του ψυχολόγου θα την πάρεις. Και οι μήνες που έχεις φάει μέσα, δε διαγράφονται. Κοινώς θητεία σε δόσεις. Αυτά για σήμερα. Άλλα σκεφτόμουν, άλλα έγραψα, τέλος πάντων. Αν συνεχίσει να βρέχει, να είναι σκοτεινά και αυτή η όμορφη κυρία να μου γεμίζει την κούπα γαλλικού όταν αδειάζει, θα γράψω και τα part 2, part 3, που όλοι εσείς βρωμόψαρα νεοσύλλεκτοι οφείλετε να γνωρίζετε..

Blogged with Flock

Δεν υπάρχουν σχόλια: