11 Ιαν 2007

H Yγεία δεν είναι εμπόρευμα

το κείμενο είναι η ανακοίνωση/κάλεσμα της ΕΙΝΑΠ για απεργία

Πενθήμερη Απεργία ΕΙΝΑΠ 15-19 ΓΕΝΑΡΗ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ 18-19 ΓΕΝΑΡΗ
Νέα Γενική Συνέλευση 18 Γενάρη 11πμ,
Αμφιθέατρο Σωτηρία
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
Ε.Σ.Υ. ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Μετά τις 10 Γενάρη με την μεγαλειώδη κινητοποίηση των φοιτητικών καταλήψεων και των απεργών εκπαιδευτικών ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι η σειρά μας να σηκώσουμε την σκυτάλη ενάντια στην επίθεση Αβραμόπουλου.

Η πενθήμερη απεργία στις 15-19 Γενάρη μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ είναι η απάντηση στην τακτική κοροϊδίας του Αβραμόπουλου απέναντι στις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπή δουλειά σε ένα ανθρώπινο δημόσιο ΕΣΥ. Ο πέλεκυς του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατάσφαξε τους μισθούς χιλιάδων σκληρά εργαζόμενων συμβασιούχους των δήμων κρέμεται πάνω από τις αμοιβές των εφημεριών μας μετά την 1/1/2007. Καμιά τροπολογία Αβραμόπουλου ( η οποία «κατατίθεται» …διαρκώς εδώ και δύο μήνες) για εξάμηνη αναστολή εφαρμογής της οδηγίας της ΕΕ για μείωση των ωρών εργασίας σε 48 των ειδικευμένων και 58 των ειδικευόμενων δεν αναιρεί αυτήν την πραγματικότητα. Ο Αβραμόπουλος θέλει να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία που περιθάλπουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε προβληματικές επιχειρήσεις με απλήρωτους γιατρούς και ελαστικοποίηση της εργασίας μας. Η ηγεσία της ΕΙΝΑΠ αρνείται να δώσει την μάχη της απεργίας, δεν οργανώνει περιοδείες και ενημέρωση, δεν εκδίδει καν προκηρύξεις, ούτε οδηγίες για το προσωπικό ασφαλείας, δεν προσδιορίζει καν την απεργιακή συγκέντρωση. Εβγαλε αφίσα χωρίς να βάλει ξεκάθαρα τα αιτήματα της απεργίας και τις προτεραιότητες όπως τις αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση. Για αυτό συγκροτήσαμε απεργιακή επιτροπή που έκδωσε αφίσα με τα αιτήματα μας:Διεκδικούμε:

* 1600 ευρώ κατώτατος μισθός

* Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

* Πενθήμερο, 30ωρο,6ωρο συν μία ενεργός εφημερία την βδομάδα

* Όχι ιδιωτικοποιήσεις με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

* Όχι αναθεώρηση αρθ.16, όχι ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ


Είναι ώρα να ακολουθήσουμε τον δρόμο των φοιτητών που τους οδήγησε στην νίκη ενάντια στην Γιαννάκου. Πώς;

1. Οργανώστε παντού τοπικές συνελεύσεις με πρωτοβουλία των πενταμελών επιτροπών της ΕΙΝΑΠ όπου υπάρχουν. Αν αρνούνται πάρτε την πρωτοβουλία στο τμήμα σας και καλέστε κόσμο από όλα τα τμήματα.

2. Οργανώστε Απεργιακή Επιτροπή ώστε να γυρίσει και να ενημερώσει για την απεργία. Να βάλει πανό στην πύλη. Να επισκεφθεί το Σύλλογο Εργαζόμενων και να ζητήσει στήριξη της απεργίας, όπως πχ να ανακοινώσουν στους ασθενείς την ματαίωση των ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα χειρουργεία. Να πλαισιωθεί από γιατρούς όλους των βαθμίδων και να φτάσουμε στο κλείσιμο της εφημερίας με ενημέρωση στο ΕΚΑΒ ώστε να μην στέλνει περιστατικά.. Να κινητοποιήσει τον κόσμο για απεργιακή συγκέντρωση.

3. Καλούμε όλες τις συνελεύσεις να στείλουν εκπροσώπους την Παρασκευή 12 Γενάρη 6μμ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Β.Σαοφίας 105-107) για συντονισμό της απεργίας ώστε να ορίσουμε την μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. Να καλέσουμε τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής για να την οργανώσουνε μαζί.ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ Σωτηρία, πρωτοβουλία Γιατρών Κρατικού Νίκαιας, Ευαγγελισμού, Αττικού, Σισμανόγλειου, Ιπποκράτειου, Γ.Πατησίων, Τζανείου, Αγ.Σοφίας

((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

technorati tags:,

Blogged with Flock

Δεν υπάρχουν σχόλια: