17 Απρ 2007

Καμπάνια για τη νομιμοποίηση του πολιτκού γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φίλου

Αναμεταδίδουμε και προσυπογράφουμε την εκστρατεία που ξεκίνησε η ΟΛΚΕ για τη νομιμοποίηση του πολιτκού γάμου και στην Ελλάδα για τη lgbt κοινότητα.

Όσα ακολουθούν προέρχονται από την ανακοίνωση στο σχετικό blog.

Ξεκινάει από εδώ μια εκστρατεία για την νομιμοποίηση του Πολιτικού Γάμου υπό την αιγίδα της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος), με την συμπαράσταση άλλων LGBT, αλλά και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Καθώς και με την ανεκτίμητη υποστήριξη αυτόνομων γκέι και λεσβιών.


Έχουμε ίσες υποχρεώσεις και ζητάμε ίσα δικαίωματα. Ο Πολιτικός Γάμος είναι θέμα αστικού δικαίου και αφορά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ας αποσυνδέσουμε τον πολιτικό γάμο από την οικογένεια και από το θρησκευτικό του φορτίο.

Ο Πολιτικός Γάμος αφορά την κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων για δύο ανθρώπους που αποφασίζουν να μοιραστούν τις ζωές τους.

Επειδή δικαιούμαστε να μπορούμε...
• Να παίρνουμε ιατρικές αποφάσεις για τις και τους συντρόφους μας σε περίπτωση ανάγκης.
• Να τις και τους επισκεπτόμαστε αν βρεθούν στην εντατική.
• Να τις και τους κληρονομούμε σε περίπτωση θανάτου, ώστε να μην μπορεί να εμφανιστούν ξεχασμένοι συγγενείς που μας επέκριναν μια ολόκληρη ζωή και να είναι σε θέση να προσβάλλουν διαθήκες και ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ μας.
• Να μπορούμε να παίρνουμε δάνεια με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους.
• Να μπορούμε να φορολογούμαστε με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους.
• Να μπορούμε να τις και τους επισκεπτόμαστε στις φυλακές.
• Να μην είμαστε διά νόμου υποχρεωμένες και υποχρεωμένοι να καταθέτουμε εναντίον τους, σε περίπτωση σύλληψής τους, μιας και οι παντρεμένες και οι παντρεμένοι σύντροφοι δεν είναι αναγκασμένες και αναγκασμένοι να προβούν σε τέτοιες ενέργειες.
• Να ορίζουμε τις ζωές μας.
• και άλλα πολλά...
Με την νομιμοποίηση των σχέσεών μας, γινόμαστε ορατές και ορατοί και πιο δυνατές και δυνατοί και η ένταξή μας στο σύνολο διευκολύνεται.

Με την νομιμοποίηση των σχέσεών μας, ξεκινάει η καθημερινότητά μας να αλλάζει.

Είτε είστε ετεροφυλόφιλοι/ες, είτε είστε λεσβίες, γκέι, αμφι και τρανς, η διεκδίκηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μας αφορά όλες και όλους.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τις ζωές μας.

http://politikosgamos.blogspot.com/

technorati tags:, ,

Blogged with Flock

Δεν υπάρχουν σχόλια: